Veelgestelde vragen

Wat zijn mijn maandlasten?

Dit is afhankelijk van de bank waar u uw lening afsluit en of er een borgstelling door een gemeente is. De terugbetaling bestaat uit 2 delen: de daadwerkelijke aflossing op de lening plus de rente. Meer informatie hierover kunt u navragen bij uw kredietbank.


Wordt mijn lening geregistreerd?

Ja. Voor iedere lening die in Nederland door kredietverstrekkers (zoals banken, financieringsondernemingen, creditcardmaatschappijen e.d.) wordt verstrekt, vindt toetsing en registratie plaats bij Bureau Krediet Registratie (BKR). Kredietverstrekkers kunnen zo zien of u nog andere verplichtingen heeft lopen en of u uw kredieten op tijd heeft terugbetaald.

Deze informatie van BKR gebruiken kredietverstrekkers bij de beslissing of ze u wel of niet een lening willen verstrekken. Informatie over BKR vindt u op www.bkr.nl.


Hoe lang loopt een lening?

Dit kunt u zelf bepalen in overleg met uw kredietverstrekker en is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Het is raadzaam om een lening niet langer te laten lopen dan de periode dat u het artikel, waarvoor u leent, kunt gebruiken. Dus: een lening voor een auto die u vijf jaar denkt te gaan gebruiken, kunt u het beste ook in vijf jaar afbetalen.

Vind een Sociale Bank in uw provincie

Zoeken per provincie

To top